Ajanvaraus 0505 391 391 Anja Nummiora, KTM, erikoishermoratahieroja, Reikihoitaja, LKL rekisteröity terapeutti

REIKI

Reiki- energiahoito on ikivanha hoitomenetelmä, joka luonnollisella tavalla palauttaa kehomme ja mielemme tasapainon, täyttää tyhjäksi käytetyt energiavarastomme sekä auttaa kehoamme saavuttamaan optimaalisen terveyden.

Sana Reiki on japania ja tarkoittaa universaalia elämänenergiaa. Meissä jokaisessa on tätä energiaa, mutta energiatasapainomme saattaa ulkoisten tai sisäisten olosuhteiden vuoksi heilahdella, ja kehoomme syntyy epätasapainotilanne.

Reiki-hoidossa energia virtaa hoitajan käsien kautta hoidettavaan, jolloin energiavarastot täyttyvät, ihmisen oma järjestelmä alkaa työstää asioita, ja tasapaino palautuu.

Reiki on universaalia, kaikkiallista, tasapainottavaa, energiaa. Reiki on energiaa, jolla on parantavia ominaisuuksia. Käsillä hoitaminen on ikivanha hoitomuoto ja ollut menneinä aikoina laajalti käytössä.

Historia

Reiki-hoidon alkuperästä ei ole varmuutta, vaikka uutta tietoa tuleekin koko ajan. Se on mahdollisesti lähtöisin Intiasta tai Egyptistä, kulkeutunut sitten Tiibetiin, Kiinaan ja Japaniin, joidenkin lähteiden mukaan se olisi lähtöisin sumereilta. Se oli pitkään unohduksissa, kunnes 1800-luvun lopulla japanilainen Mikao Usui ”löysi” ja elvytti ikivanhan hoitomuodon ja antoi sille nimeksi Reiki. Hän hoiti ja koulutti ihmisiä Japanissa.

Reiki tuli USAhan ja Kanadaan 1970-luvulla, kun Usuin oppilaan herra Hayashin kouluttama Hawaio Takata tuli luennoimaan Kandaan.Takata koulutti 22 opettajaa viemään reikiä maailmalle. Suomeen reiki tuli 80-luvulla ja on levinnyt nopeasti.

Reikistä on olemassa erilaisia koulukuntia ja suuntauksia lännessä ja Japanissa on säilynyt omanlaisensa reiki. Reiki-energia on silti sama kaikille ja kaikkialla.

Yleistä

Hoidossa ei hoideta sairauksia, vaan pyritään vahvistamaan elimistöä.

Hoidossa lisäenergia kulkee hoitajan käsien kautta hoidettavaan. Käsiä pidetään n. 5 minuuttia kehon eri kohdissa kerrallaan. Hoito kestää tunnista puoleentoista.

Asiakas on hoidon ajan puettuna, hoidossa ei hierota, hoitajan kädet ovat passiivisesti ja kevyesti hoidettavan keholla. Reiki-hoitoa voisi verrata meditaatioon.

Reiki-hoitaja ei tee diagnooseja, hän toimii välikappaleena, energian välittäjänä, energia ei ole hänen omaansa. Hoitaja ei ole reiki, hän vain lainaa kätensä itsensä kanavaksi.

Jokainen kokee hoidon omalla tavallaan, joku näkee värejä, kuvia.

Hoidossa ihminen rentoutuu, lähes nukkuu, voi tuntea lämpöä, iloa, luottamusta, olo on energinen, turvallinen, rauhallinen.

Hoidosta on raportoitu mm. seuraavanlaisia vaikutuksia:

lievittää ja poistaa fyysisiä kipuja, jännityksiä, unen laatu paranee, tunne-elämä tasapainottuu, rentouttaa, antaa voimia hoitaa arkipäivän asioita, tasapainottaa, tukee elimistöä fyysisessä paranemisessa, tehostaa muiden hoitojen vaikutuksia, antaa energiaa.

Reiki- energiahoito on kokonaisvaltaista hoitoa, joka auttaa voimaan paremmin.

Hoidon vaikutuksia:

  • syvärentouttaa, poistaa jännityksiä, opettaa rentoutumaan
  • täyttää energiavarastot
  • antaa voimia
  • tasapainottaa kehon ja mielen, vähentää stressin oireita
  • nopeuttaa kehon omaa paranemisprosessia ja tukee kehon omaa parannuskykyä
  • toimii ennaltaehkäisevästi
  • tehostaa muiden hoitojen vaikutusta
  • opettaa kuuntelemaan omia sisäisiä viestejä

Vaikka hoidosta on raportoitu runsaasti hyviä tuloksia, sillä ei pidä ryhtyä korvaamaan lääkärin määräämiä hoitoja ilman lääkärin lupaa.

Lisäluettavaa:

Lena Johansson: REIKI — Parantava energia
ISBN 952-9586-74-4

Dr, Mikao Usui and Frank Arjava Petter — The Original Reiki Handbook of Dr. Mikao Usui
ISBN 0-914955-57-8

Frank Arjava Petter: Reiki Fire
ISBN 0-914955-50-0

Dr. John & Esther Veltheim — Reiki — the science, metaphysics and philosophy
ISBN 0-9645944-0-4

Barbara Ray: The “Reiki” Factor in The Radiance Technique
ISBN 0-933267-06-1

Sari McGlinn: Reiki, luonnollisen parantamisen menetelmä
ISBN 978-952-99221-3-0

Pamela Miles: Reiki - A Comprehensisve Guide
ISBN 978-1-58542-649-2