Ajanvaraus 0505 391 391 Anja Nummiora, KTM, erikoishermoratahieroja, Reikihoitaja, LKL rekisteröity terapeutti

Hermoratahieronta

HERMORATAHIERONTA - kivuton, tehokas, rentouttava hoito

Hermoratahieronta on kiinalaista alkuperää oleva koko kehon hoito, jossa hierotaan sormenpäillä ja peukalolla kevyesti ja rytmikkäästi, painamalla, pyörittämällä koko keho päästä varpaisiin eli käsitellään huolellisesti pään alue, yläraajat olkapäästä sormenpäihin, alaraajat reiden yläosasta varpaisiin sekä selän alue.

Hoidossa käsitellään aina koko keho päästä varpaisiin, koska vaivan syy ei aina ole oirekohdassa.

Tavoitteena rentoutuminen

Hoito on hellävaraista, rentouttavaa, pehmeää ja kivutonta. Syvä rentoutuminen onkin tavoite, koska hoidolla pyritään vaikuttamaan ääreishermoston lisäksi autonomisen hermoston toimintaa.

Hermoratahieronnassa käsitellään ihon pinnallisten hermonpäiden lisäksi kehon meridiaaneja ja niillä olevia akupisteitä. Hoidossa käsitellään lihaksia pinnetilojen laukaisemiseksi ja selkärankaa sen liikkuvuuden parantamiseksi.
Yksi hoitokerta kestää n. 2 tuntia. Riittävän pitkä aika on tarpeen, jotta saavutetaan riittävä lepotilanne ja koko keho ehditään käsitellä huolellisesti.

Hoidon kulku

Hoito tehdään kehonalueittain, järjestyksessä;

  • Pään alue, vasen yläraaja, vasen alaraaja, oikea yläraaja, oikea alaraaja, selän puolelta ensin vasen puoli selkä-pakara, oikea alaraaja, oikea puoli selkä-pakara, vasen alaraaja ja lopuksi vielä selän alue.
  • Hoito etenee levollisesti, ja rentoutus syvenee.
  • Hieronta aloitetaan pään alueelta, jolloin vaikutus alkaa heti koko kehoon ja hoito lähtee tehokkaasti käyntiin.
  • Pään alueella käsitellään kasvot, otsa, päälaki, ohimot, takaraivo, niska, korvat, rintalasta, solisluun ympäristö.
  • Yläraajassa lähdetään liikkeelle olkapäästä, edetään olkavartta kyynärpään kautta kyynärvarteen, ranteeseen, kämmeneen ja sormiin.
  • Alaraajassa lähdetään liikkeelle reidestä, edetään polven ja säären kautta nilkkaan, jalkaterään ja varpaisiin.
  • Selän hoito aloitetaan lapaluun alueelta, sitten lonkka, pakara, selkäranka ympäristöineen hoidetaan monilla otteilla.
  • Alaraaja hoidetaan vielä selän puolelta, reisi, sääri, nilkka, jalkaterä ja varpaat.
  • Lopuksi käsitellään vielä selkä rauhoittavin vedoin.

Hoito on hyvin perusteellista, tämä perushoito tehdään joka kerta. Sen lisäksi on mahdollista hoitaa erilaisia vaiva-alueita eli hoitoa kohdennetaan tiettyyn vaivaan, joten hoidosta tulee entistä tehokkaampaa.

Hoidon tuloksena verenkierto ja aineenvaihdunta lihaksissa ja hermoradoissa paranee, lihasten hermopinteet laukeavat, lihasjännitykset poistuvat, selkärangan alueen liikkuvuus lisääntyy, hengitys helpottuu, ravintoaineiden hyväksikäyttö tehostuu, erityselinten toiminta vilkastuu, jännitykset ja kivut vähenevät.

Tavoitteena syvä rentoutuminen

Koko keho lepää, syvä rentoutuminen antaa hermostolle mahdollisuuden korjata ja huoltaa, elvyttää ihmistä.

Hoidolla pyritään saamaan kehon eri osat toimimaan yhteistyössä ja tukemaan elimistön omia parantavia voimia, syvään rentoutumiseen, palauttamaan ja ylläpitämään kehon oma, luonnollinen tasapaino ja vähentämään ja poistamaan kipuja. Hermoratahieronta on tehokasta tukihoitoa virallisen lääketieteen rinnalla.

Minkälaisiin vaivoihin?

Lievittää lihaskipuja ja kireyttä, verenkierto paranee, elimistö puhdistuu, helpottaa erilaisia särkyjä, päänsärky, migreeni, niska- ja hartiavaivat, selkäkivut, iskias, suonenveto, puutumiset ja tuntohäiriöt, turvotukset poistuvat, ruuansulatusvaivat, unihäiriöt

Hermoratahieronta on erinomaista ennaltaehkäisevää, hyvin rentouttavaa ja virkistävää hoitoa kaikille omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille eli hoitoon kannattaa tulla jo ennen kuin vaivoja ilmenee!

Kenelle hoito sopii?

Pääsääntöisesti hoito sopii kaikille ja kaikenikäisille. Raskaana olevat ja juuri leikkauksessa olleet eivät voi ottaa hoitoa. Leikkauspotilaan täytyy odottaa vähintään 8 viikkoa ennen hoidon aloittamista.

Vaikeasti sairaan ja jatkuvaa voimakasta lääkitystä saavan kannattaa neuvotella lääkärin kanssa ennen hoidon aloittamista.

Kuinka kauan hoidetaan?

Yksi hoitokerta kestää n. 2 tuntia. Riittävän pitkä hoitoaika on tarpeen, jotta keho saadaan lepotilaan ja koko keho ehditään käsitellä huolellisesti. Hoitoja voi ottaa rentoutumiseen ja hyvään oloon yksittäishoitoina, mutta kroonisiin vaivoihin parhaat hoitotulokset on saatu aloittamalla 5 hoitokerran sarjalla, hoidot noin viikon välein. Jatkohoitojen määrään vaikuttavat oireet, paranemisvauhti ja omat toiveet.

Lisäluettavaa:

Raili Raunio: Hermoratahieronta akupunktuurisena hoitomenetelmänä
ISBN 952-91-5362-7

Kerstin Uvnäs Moberg: Rauhoittava kosketus, Oksitosiinin parantavavaikutus kehoosi
ISBN 978-951-37-4951-4